Sări la conţinut

E timpul pentru perspective

28 iulie 2014

În contextul în care zonele de conflict sunt din ce în ce mai numeroase și mai apropiate granițelor României, în contextul în care am devenit un element important în alianțele geo-strategice din care facem parte și în condițiile în care „culcatul de pe o ureche” este cea mai proastă opțiune a noastră, viitorul Președinte – precum și restul clasei politice –  ar trebui să se trezească și să ofere poporului alternative, opțiuni, perspective ale statului român în ceea ce privește politica externă.

Consider că este timpul ca pe agenda de discuții să apară și astfel de subiecte, în condițiile în care alegerile din iarnă vor valida reprezentantul nostru în rândul cancelariilor internaționale. Și vremurile ne spun că ar trebuii să avem grijă ce fel de reprezentant vom avea.

Sunt vremuri tulburi în care interesul național trebuie să dicteze căile de urmat. Este momentul în care trebuie să dovedim – nouă în primul rând și apoi partenerilor noștri –  că suntem un pilon de stabilitate într-o zonă din ce în ce mai apropiată de zonele fierbinți ale planetei.

Politicienii noștri, indiferent de flamura politică sub care activează, trebuie să își coordoneze acțiunile și în funcție de interesele naționale, nu doar cele de partid. Iar cei care ar trebui să fie cei ce le monitorizează acțiunile și le sancționează derapajele suntem noi, poporul. Degeaba primim odată la patru ani o găleată, o pungă de zahar sau cine știe ce alte „stimulente” dacă țara alunecă de la o traiectorie normală.

Mirajul „binelui de azi” nu trebuie să ne întunece perspectivele zilei de mâine, nu trebuie să ne lase indiferenți față de soarta generațiilor viitoare.

From → Generale

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: