Sări la conţinut

Viitor antreprenor

25 iulie 2014

photoSub aceasta slogan a avut loc conferința de lansare a proiectului de Promovare a culturii antreprenoriale pentru persoanele din mediul rural din regiunile București Ilfov și Sud Muntenia. Acest proiect, derulat de firma Corex & CB și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul se va desfășura pe o perioada de 18 luni, având ca obiectiv instruirea a 1500 de tineri în „arta” antreprenoriatului. Grupul țintă este alcătuit din șomeri, persoane implicate în agricultura de subzistență, persoane inactive, persoane implicate în căutarea unui loc de muncă (mai multe detalii http://viitorantreprenor.ro/), adică exact acele persoane care, din păcate, reprezintă realitatea satului românesc.

Pe lângă reprezentanții Corex, a mai luat cuvântul primarul comunei Dragalina, județul Călărași, care a oferit o radiografie autentică a situației tineretului din mediul rural. Lipsa de perspective, lipsa de posibilități reale și facile de a fructifica eventualele oportunități de afaceri sunt fenomene cronice care bântuie mediul rural din România. Printr-un grad mai ridicat de ocupare a forței de muncă în mediul rural, printr-un grad mai mare de implicare a tineretului în construirea unui mediu antreprenorial activ, se va observa inevitabil și creșterea nivelul de trai în mediu rural.

O altă urmare benefică a pregătirii antreprenoriale va fi și un mai mare grad de accesare și absorbție a fondurilor europene, palier pe care țara noastră stă încă deficitar.

În aceste condiții, orice inițiativă menită să dinamizeze mediul economic rural, menită să ofere alternative și oportunități (altele decât emigrarea peste hotare a tineretului) consider că este binevenită.

 

 

From → Generale

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: