Sări la conţinut

Drumuri si taxe

23 iulie 2014

Anul acesta pare ca este un an mai bun pentru turism. Un numar mai mare de turisti straini au descoperit frumusetea plaiurilor mioritice ( pe care, din pacate, multi dintre conationalii noatri nu stiu sa o aprecieze, sa o pastreze, sa o valorifice). Am inceput sa fim prezenti din ce in ce mai mult in ofertele marilor tur operatori, din ce in ce mai multi straini vin pe urmele Printului Charles, batand ulitele din Viscri si admirand frumusetea arhaica a arhitecturii taranesti din Maramures. Pe lista de mai sunt si Delta Dunarii, manastirile din Moldova, castelul Bran – pentru a le enumera doar pe cele mai importante.
Pentru a reusi sa valorificam la maxim o cat mai mare parte din oferta noastra trebuie investitii. In primul rand in infrastructura; nimeni nu doreste sa stea patru ore in autocar pentru a parcurge 200 de km. O imbogatire rationala a retelei de drumuri ( autostrazi) ar contribui semnificativ la dezvoltarea turismului. Nu ma intelegeti gresit: nu sunt adeptul autostrazii care sa treaca prin parcul natural, dar sunt adeptul unui trafic civilizat, european, unde nu trebuie sa mergem zeci de km cu un tir sau mai rau tractor in fata.
O alta problema, valabila nu numai turismului, este fiscalitatea impovoratoare precum si arhitectura arhaica si greoaie a aparatului de colectare. Sunt multi operatori economici care, in conditiile actuale prefera sa opereze „la negru” cu o parte semnificativa a afacerii, tocmai din cauza impovorarii fiscale.
Prin ajustarea acestor doua paliere, guvernantii ar obtine efete economice pozitive nu numai in industria turismului ci in toate ramurile economiei.

From → Generale

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: