Sări la conţinut

Călătorind prin muzică

15 octombrie 2013

În această seară am avut primul contact real cu muzica celor de la Pink Martini. Până azi, auzisem de ei, contactele cu muzica lor au fost mai mult tangențiale și niciodată nefiind eu cel care apăsa butonul Play. Dar în seara asta, la Sala Palatului, cei de la Pink Martini m-au purtat într-o călătorie foarte plăcută pe tot mapamondul.

Pink-MartiniPrimele melodii m-au transpus în decorul anglo-saxon al unui bar, al unui club, al unui lobby de hotel, cu pereții acoperiți cu lemn, cu canapele moi de piele, lumină difuză și business men la costum savurând un  whisky vechi sau un coniac puternic aromat. Ritmurile accelerate care au urmat au risipit acest decor precum vântul risipește fumul de tigară, iar single malt-ul a fost înlocuit de cantități mari de rom în pahare colorate servite în briza mării și cu picioarele în nisip. Un beach bar animat, vesel, vibrant. Odată cu trecerea melodiilor și fundalul se modifică: seara vine, soarele se ascunde dar înfierbântarea crește. Ritmuri senzuale, pline de eros, de dorință strecurându-se languros pe străzile oricărei favele latino-americane.

Călătoria s-a diluat apoi, trupa purtându-ne rapid de pe malurile Bosforului, în sălile de concert din Occident, din saloanele de varietăți din Anytown U.S.A. pe străzile pline de amor din Napoli. Un spectacol frumos, plin de energia muzicii, care a făcut ca trecerea celor nouăzeci de minute să fie rapidă și plăcută.

Reclame

From → Generale

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: