Sări la conţinut

Incompatibiliatate sau incapacitate?

18 septembrie 2013

Președintele Consiliului de Administrație al CFR Marfă, Sorin Mîndruțescu și-a dat demisia din funcție. În comunicatul de presă oficial, motivele invocate sunt de natură personală. Să fim însă serioși: nimeni nu crede asta. În fond ce altceva putea spune: că nu avrut să-și saboteze propria companie? Că nu a acceptat soluții greșite?

Se pare că este o modă la CFR Marfă – și în alți coloși deținuți de stat la care s-a încercat implementarea unui management privat – ca managerii să nu zăboveacă prea mult în funcție. Îmi este greu să cred că un profesionist ca Sorin Mîndruțescu (fost șef Oracle și conducator al Camerei de Comerț Americane în România) să fie „copleșit” de sarcina primită. Cred mai degrabă că a fost „învins” de mecanismele și interesele oculte din spatele acestui „mamut”, de cercurile interesate ca „treaba să nu meargă”, lucrurile și afacerile să nu fie simple și transparente, compania să nu fie competitivă. Cercuri de „căpușe” avantajate de incertitudinea și starea aproape comatoasă prin care această companie – vitală pentru intereseul național al oricărei țări – trece. Asemenea unui animal muribund care, prin hemoragia sa, hrănește hoarde de paraziți, CFR Marfă se luptă, se zbate, agonizează de la o zi la alta pentru că buzunare private (și nu bugetul statului) să se umple.

Cred că domnul Mîndruțescu nu a fost compatibil cu jocurile de interese, cu hoția, cu înșelăciunea, cu sabotarea conștientă a companiei la cârmă căreia fusese adus pentru a o scoate din mlaștina economică și a o face profitabilă și competitivă.

From → Generale

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: