Sări la conţinut

Diplomație și profit

11 septembrie 2013

War4O intervenție militară a S.U.A., în Siria, a fost pentru moment amânată. Statele Unite, deși ferme în dorința lor de a „pedepsi” regimul Assad, au făcut un pas înapoi în fața soluției diplomatice oferită de Rusia. Președintele Obama a fost de acord cu varianta propusă de omologul său rus: Siria să-și pună arsenalul chimic sub control internațional. Cred că orice om iubitor de pace salută aceast pas, decât să vedem cum o „ploaie” de rachete fac și victime colaterale.

Marele câștigător al acestei runde este Președintele Putin, care a reușit să-și impună cu succes soluția. Este un succes diplomatic, un succes de imagine pentru Rusia și nu în ultimul rând, unul comercial. Aflată printre cei mai importanți furnizori de armament ai regimului de la Damasc, Rusia va fi, mai mult ca sigur, cea care va juca în continuare acest rol. Ea va fi cea care va livra arsenalul de arme convenționale care va inlocui armele chimice trecute sub control ONU și distruse.  Bashar al-Assad va continua să fie clientul fidel al Federației Ruse și va continua să umple „cuferele” de la Kremlin, în încercarea de a-și păstra superioritatea în ceea ce privește tehnica de luptă în fața rebelilor.

Rămâne de văzut cum vor compensa capitaliști de la Washington aceast „hop” în drumul lor de a oferi o nouă piață -a se citi țară de reconstruit – companiilor Unchiului Sam.

Sursa imagine:http://coat.ncf.ca/

From → International

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: