Sări la conţinut

Comunicarea omniprezentă

14 august 2013

texting-underwater-lgAseară am aflat de existența unor accesorii foarte interesante pentru iPhone: o serie de carcase rezistente la apa. Practic, niște „cutii” care-ţi permit să te scufunzi sub valuri cu telefonul la purtător. Personal, mi se pare ciudat să intri în mare/ocean/piscină cu telefonul după tine. Ok, faci poze, dar de la a utiliza doar funcția de aparat foto a telefonului până la a da un sms/mail (cel mai probabil în interes de serviciu) de la 2-3 metri adâncime este doar un pas. Un pas care – din punctul meu de vedere – nu face decât să erodeze calitatea timpului liber, al timpului dedicat relaxarii.

Înțeleg că trăim într-o lume inter-conectată, o lume în continuă interacțiune. Personal sunt în compania telefonului 99% din timpul cât sunt treaz. Dar consider că fiecare dintre noi trebuie să-și stabilească anumite hotare, limite până unde telefonul să ne însoțească, și asta pentru ca omul să controleze tehnologia și nu viceversa.

Mai jos este link-ul prezentării (poate există și cititori care de abia așteaptă să comunice de sub valuri) :http://www.youtube.com/watch?v=Y-Z0Tj8bPmQ  dar și un link către un articol menit să ne ofere și o altă perspectivă asupra relației om – telefon.

Sursa imaginehttp://www.landnseaphotos.com

From → Generale

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: