Sări la conţinut

Viitorul unui castel de carti

7 iunie 2013

Un vant rece a inceput sa adie dinspre Alpii Tirolezi. Un vant ce poate prevesti o furtuna. Anuntul ca Austria isi retrage contingentul de 380 de militari, membrii ai fortei internationale ( de aproximativ 1000 de soldati) care asigura respectarea acorduluo de incetare a focului pe inaltimile Golan, a trimis frisoane in cancelariile Israelului si a tuturor statelor interesate de mentinerea pacii si stabilitatii in acel colt de lume. O retragere totala sau o subrezire a fortelor O.N.U din zona ar putea duce la escaladarea atacurilor rebelilor islamisti sirieni asupra Israelului. O astfel de provocare ar impinge statul evreu in sangerosul conflict din Siria. Implicatiile sunt neprevazute, niciuna din partile implicate in prezent in conflict (rebelii, fortele guvernamentale sau trupele Hezbollah) neavand profilul unui posibil aliat al Israelului.
Scenariul in care fortele israeliene ar ocupa locul vacant lasat de retragerea Austriei are destule implicatii negative, balanta echidistantei si impartialitatii fiind dezechilibrata si putand starni nemultumirea Siriei si a Libanului. Nemultumire cel mai probabil urmata de escaladarea violentelor.
Sa speram ca trupele austriece vor fi inlocuite de trupele altor state membre O.N.U. astfel incat acordul de incetare a focului dintre Israle si Siria sa ramana in vigoare, si implicit, pacea.

From → International

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Materializarea coșmarurilor | azagrai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: