Sări la conţinut

O tură prin Ciucaș

8 aprilie 2013

MudWeek-end-ul care tocmai s-a încheiat l-am petrecut pe poteci de munte. Mai bine zis pe drumuri forestiere deoarece am fost motorizat. A fost o ieșire cu prietenii, până în masivul Ciucaș, la Cabana Vârful Ciucaș. Cabana, construită recent, oferă mult mai mult decât se ascunde  în spatele titulaturii de cabană. Căldură, apă caldă la discreție, paturi comode. Un minus este faptul că nu te lasă să mănânci „de la pachet”, ceea ce este inacceptabil pentru o cabană.

Primul drum forestier „înfruntat” a fost cel din DN1A până la Cabana Muntele Roșu. Aici am lăsat una din mașinile convoiului – după ce în prealabil mai „abandonasem” una în Ploiești, cu ambreiajul distrus – și o parte din noi au pornit la pas, pe traseu. Eu, împreună cu femeile gravide și copiii, am luat toate cele zece rucsacuri plus pungi, saci de dormit, bocanci, ghiozdane și am luat-o din nou la vale, spre DN.

După câțiva kilometri am ajuns pe Valea Berii, ruta de acces auto pentru Cabana Vârful Ciucaș. Un  mare semn avertizează ca poți să ajungi doar dacă ai vehicul 4×4 – sfatul meu să aibă și garda înaltă. Și de aici am pornit la deal, pe pietriș, prin noroi și șleauri. Pe alocuri, pante la 40 de grade. Destul de greu și cu emoții, dar am reușit să ajungem până sus.

A doua zi am reluat traseul anterior în sens invers, tot cu emoții și strângeri de inimă pe porțiunea Vârful Ciucaș – Valea Berii. Pot spune însă că a meritat și recomand tuturor o vizită.

Adaug și câteva link-uri pe care eu le-am studiat înainte de a porni la drum.

http://www.cabana-ciucas.ro/

http://www.carpati.org/trasee_muntii/ciucas-13/

http://www.mormota.ro/masivul-ciucas

Reclame

From → Generale

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: