Sări la conţinut

Pe drumuri separate?

2 aprilie 2013

Diferențele de opinie dintre liberali și pesediști sunt din ce in ce mai accentuate, mai vocale, mai dese. Contrele dintre liderii celor două partide din ce în ce mai dure. Unul este adeptul tratamentului prin amputarea și îndepărtarea rapidă și totală a tuturor celulelor canceroase, atlul încearcă o ameliorare a „bolii” prin diverse metode mai puțin dure. Aceeptarea vechilor celule, organisme, viciate de „boală” s-ar putea dovedi o greșeală. O greșeală pentru USL, care va duce la ruperea alianței.

Este din ce în ce mai clar că drumurile PSD și PNL se îndeaptă către un punct critic, un punct în care se vor despărți. Cel mai probabil că acest punct va fi în preajma alegerilor pentru fotoliu de la Cotroceni, Din atitudinea docilă și conciliantă a lui Victor Ponta față de Traian Băsescu și pârghiile sale, se poate concluziona că protocolul de coabitare este foarte puternic și foarte bine respectat. Clauzele ascunse ale acestui document, ceea ce nu se spune ar fi mult mai interesant. Ar fi posibil ca succesorul lui Traian Băsescu să fie chiar Victor Ponta? Și nu din scaunul de la Cotroceni, ci ca deținător al puterii absolute, al puterii dată de controlul serviciilor și de controlul Guvernului. Prin aceste două pârghii majore, secondat de controlul și altor instituții ale statului, preiunea asupra Parlamentului ar putea crește, astfel încât acesta să redevină doar un executant al dorințelor Primului Ministru.

PNL este adeptul unei schimbari totale și a unui început proaspăt. Al unei construcții de la zero, astfel încât vechile metehne să dispară. Deși este un drum mai greu și mai riscant, beneficiile pe termen lung ar fi categoric mai bune, instituțiile statului ar fi mai sănătoase.  Rămâne de văzut când se va produce ruptura și cine va ieși în avantaj.

Reclame

From → Politice

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: