Sări la conţinut

Dealurile verzi ale Africii

17 martie 2013

savana„Dealurile verzi ale Africii” este o carte în care personajul principal este chiar Ernest Hemingway. Un jurnal, o operă autobiografică, o excelentă lectură care te transpune pe Continentul Negru. Măiestria autorului este la cote maxime și în aceste aproape 300 de pagini, pline de soare, praf, animale sălbatice, sentimente. Totul este descris natural, firesc, imersiv, atragător. Ești alături de scriitor în tufișuri, la pândă, pe urmele vânatul, în arșița amiezii, sub umbra copacilor răzleți cu arma pe genunchi și o bere în mână.

„… se făcuse zece și în zonele neacoperite începuse să fie foarte cald – soarele ne bătea direct în cap și briza ne ridica în față cenușa de pe pământul ars. De-acum, tot vânatul se retrăsese în desișuri , la umbră.Ne-am hotărât să găsim un loc umbrit, să ne întindem acolo și să citim la răcoare; apoi să mâncăm de prânz la un moment dat și săne petrecem cumva perioada asta prea fierbinte a zilei.”

O carte pe care o recomand tuturor iubitorilor de lectură, de călătorie, de vânătoarea, de aventură. O carte despre a face ceea ce îți place, despre regăsirea de sine în activitatea favorită – în cazul autorului vânătoarea și viața în mijlocul naturii.

 

Sursă imagine: http://www.worldstory.net

Reclame

From → Opere si autori

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: