Sări la conţinut

Două la primarie, două la școala de fete

6 februarie 2013

Și câte unul la poarta oricui dorește. Nicio problemă în a arbora orice steag vrei în propria ogradă: al României, al Ungariei, al S.U.A., al păcii sau al comunității gay. Problema apare când îl arborezi pe instituții oficiale al statului. Nu cred că steagul Algeriei flutură liniștit în primăriile franceze. Bineînțeles că scandalul stindardului secuiesc este amplificat fără nicio bază, fără niciun interes constructiv. Doar distructiv. Este amplificat de elemente ale căror interese nu sunt câtuși de puțin cele al comunității de secui ce se află pe teritoriul României. Interesul este unul egoist – cel de a capitaliza imagine, de a fi auzit și văzut. Și dacă nu poți să te faci remarcat prin ceva constructiv, atunci zbieri, urlii, jignești și efectul este garantat.

Pentru omul de rând din zonele „fierbinți”, indiferent de naționalitate, problemele sunt aceleași – taxele, lipsa locurilor de muncă, infrastructura, prețurile galopante. Prea repede  se inflamează spiritele și se dă satisfacție unor personaje obscure. Prea repede uităm că suntem în secolul XXI, că suntem europeni și că viitorul va fi marcat de granițe de cu totul altă natură decât cele teritoriale. Dacă guvernele de la București ar găsi modalitatea de a aduce bunăstarea în casele românilor din orice colț al țării – Iași, Covasna, Arad, Argeș sau Tulcea, „viforului” șovin i s-ar tăia aripile și i-ar dispărea indignarea.

Cu înțelegere, elementele radicale vor fi filtrate și eliminate. Înțelegerea de ambele părți este calea spre armonie, spre viitor/ Egyetértési mindkét oldalon az út a harmónia, a jövő.

From → Generale

One Comment
  1. e foarte frumos ceea ce spui, dar lucrurile astea le vad asa ca un vis. intelegere, pace, armonie….in lumea in care traim eu vad doar opusul, din pacate. daca ne-am opri toti din alegarea asta habotnica pentru cateva secunde de meditatie la directia in care apucam! poate lucrurile ar sta altfel. dar nu avem timp!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: