Sări la conţinut

Încă o fumigenă

30 noiembrie 2012

Descinderile în forță ale DNA la un apropiat al Președintelui Traian Băsescu – Nelu Iordache, unul din „regii asfaltului” – are rolul de a ne arăta că Justiția își face treaba. Are rolul de a arunca o umbra asupra acțiunilor USL de a reforma Justiția și aparatul care o deservește. La o prima și neavizată privire așa este. Dar asta doar pentru cine nu-l cunoaște pe Traian Băsescu. Acest președinte-jucător pe toate planurile. Sceneta în care masacații și procurorii ciocăne la ușa unor nume sonore nu este una nouă. Nu o vedem în premieră. Au mai fost descinderi, au mai fost aduse persoane cu elicopterul la audieri, au mai „zdrăngănit” cătușele. Dar atât. Poate doar unul – doi pești mai mici au sfârșit în minciocul Doamnei cu balanta. Bibanii cei grași s-au ascuns bine-mersi în mâlul gros al birocrației, al proceselor interminabile, al sentințelor cu suspendare.

Exact acest scenariu se aplică și în cazul domnului Iordache. Mascați, dube, mass-media. Și pe urmă tăcerea. Dar pe fundalul acestui show, domnul Președinte poate ieși la pupitru său de la Cotroceni  (sau în studioul B1, mare diferență nu este) și să se prezinte drept garantul democrației și al imparțialității justiției:” Vedeți că nici apropiații mei nu sunt imuni în fața justiției. Asta promovez eu”. Vorbe goale ale unui om care crede orbește în dictonul “Statul sunt eu”.  Și ceea ce este și mai grav este că el chiar încearcă să transpună în realitate aceste vorbe.

Nu trebuie să uităm că și Traian Băsescu se afla implicat în lupta electorală (cu toate că nu ar trebui) și astfel de „fumigene” pe câmpul de luptă sunt inerente. Acest spectacol al dezinformării, al distragerii atenției de la problemele reale și stringente pentru omul de rând este o tehnică déjà cunoscută. Probabil că până în data de 9 decembrie vom mai asista la evenimente care vor încerca să acapareze agenda publică. Totul este să nu uitam de adevaratele soluții la probleme societății noastre. De adevărata cale pe care trebuie să o urmăm pentru un viitor mai bun. Și primul pas în această direcție este votul.

From → Politice

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: