Sări la conţinut

Trezirea

15 septembrie 2012

În Modrogan începe să pâlpâie o lumină? Anumite perosane din vârful partidului încep să iasă din hibernare? Este începutul trezirii la realitate? Asta ar putea indica declarațiile lui Cezar Preda. El a numit zilele trecute una din marile probleme ale PDL-ului – comunicarea. Se poate ca domnul Preda să fi realizat că atitudinea de dispreț, de semi-zei așezați sus pe tronurile lor, rupți de restul populației este una care nu poate duce  decât într-o singură direcție – în jos. Mâna tremurândă a lui Zeus nu mai poate ține singură partidul pe culmile vieții politice. De abia reușește să se susțină pe sine. Astfel, progenitura portocalie este nevoită să stea pe propriile picioare, și eventual, să încerce și să înainteze. O misiune grea pentru o organizație obișnuită cu dulcea-amorțire, cu direcția de mers dictată de alții, cu hibernarea politică la adăpostul călduros al Guvernării. Aceea perioadă s-a terminat brusc și dureros și PDL-ul s-a trezit țn frig și în pericol de a se transforma dintr-un partid de top într-o organizație fără viitor.

Părerea domnului Preda este, sau ar fi bine, să fie împărtățită și de alți politicieni PDL-iști dacă aceștia vor să aibă vreo șansă de supraviețuire. Comunicarea PDL-ului trebuie reformată rapid, pe fundalul reformei partidului. Vechiile și „ponositele” figuri trebuie înlocuite, trecute pe planul doi. Printre aceste figuri se numără și „femeia fatală” a politici dâmbovițene, care, dacă ține la partid, ar trebui să asculte sfaturile domnului Preda. Comunicarea PDL-ului trebuie să iasă din amorțire și mai ales din conul de umbră ce vine dinspre Cotroceni. Trebuie adoptat un ritm alert, cu teme care să vină în întâmpinarea populației și care să înlocuiască din mentalul colectiv imaginea negativă pe care o are PDL-ul. Ideal ar fi ca reforma să nu se facă doar pe plan comunicațional ci și pe plan politic.

„Comunic deci exist”, iar PDL trebuie să înceapă să comunice altfel dacă vrea să continue să existe.

 

From → Politice

2 comentarii
  1. PDL-ul nu mai are forta. PDL de fapt nu exista. Nu exista nici o urma de democratie intr-un partid in care seful sau presupusa amanta a sefului nu are competitor la sefia unei functii in partid. Partiidul democrat liberal este o strutocamila care trebuie sa dispara. Trebuie reinventat partidul democrat ca in tarile civilizate!

    • PDL-ul trebuie reformat radical. Trebuie să înceapă să funcționeze ca un partid autonom, nu ca o organizație de suport.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: