Sări la conţinut
Tags

Umbra plagiatului la Palatul Victoria

22 iulie 2012

Cu toate eforturile și strădaniile premierului de a se lepăda de acuzațiile stânjenitoare de plagiat, acestea încă îi dau târcoale, precum țânțarii obraznici unui pescar amator pe brațul Sulina. Și oricât fum sau Raid ar da în direcția lor, nu dispar. Oricât de energic ar agita pliciul, roiul continuă să zumzăie și să ciupească. Oricâte comisii ar desființa domnul Ponta, acuzațiile continuă să zumzăie.

Muzele juridice se pare că au vizitat alți autori, uitând să treacă și pe la actualul locatar din Palatul Victoria. Iar Victor a fost nevoit să-și însușească inspirația second-hand. Și se pare că a fost însetat de cunoaștere, din moment ce peste o sută de pagini conțin pasaje inspiraționale la mâna a doua.

O comisie a spus că domnul Ponta nu a plagiat. A doua a spus că a făcut-o. Astept și verdictele trei, patru, poate și cinci. Dar sincer nu cred că această vânătoare de ghilimele o să mai dureze mult. Probabil doar încă o săptămână. Și dacă, după ultima duminică din luna lui cuptor, acest caz va fi îngropat în vreun sertar prăfuit, urmele sale tot vor rămâne, mai ales în conștiința partenerilor europeni. În alte țări, acuzații dovedite de plagiat au fost urmate de demisii. La noi nu cred că va fi cazul.

Dacă umbra lui Mircea încă mai bântuie nestingherită pe la Cozia, și umbra plagiatului îl va însoți de acum încolo pe al nostru premier.

From → Politice

2 comentarii
  1. Era mai ieftin daca accepta plagiatul si-si canaliza forta de comunicare pentru a recupera punctele pierdute, pe modelul american. Modelul romanesc de scuze e acuza sigura.

    • Asa e. O scuză rapidă și onestă la început și românii l-ar fi iertat. Au iertat ei mai multe și mai rele. Nici măcar nu au fost scuze, doar contra-atacuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: